Fundashon Formashon Awe Progreso Mañan

Fundashon Formashon Awe Progreso Mañan is een stichting, die onder zijn toezicht een instituut heeft, dat zowel kinderen, jongeren en hun families begeleidt. Deze begeleiding is zowel op cognitief als op sociaal-emotioneel gebied.Op dit moment bestaat de team uit +/- 24 personen met verschillende inkomen. Sommige medewerkers die krijgen een vergoeding want ze hebben een vrijwilligersbaan en anderen zijn in een vaste dienst verband en krijgen maandelijks een salaris.

Officieël werd het instituut opgericht op 16 juli 2010.

Het instituut heeft 2 gebouwen opzoek naar onze 3de, een voor de basisschool kinderen te Mahuma en het ander voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs te Jan Noorduynweg Sta Maria.

 

 

Doel

  • Het opvangen, vormen en opvoeden van kinderen en diens ouders na schooltijd met als hoofdtaken: het geven van huiswerkbegeleiding, het doen van sport en spel, muziek, handvaardigheid, geestelijke vorming en sociale vorming, drama en schaakles.
  • Het organiseren van allerlei activiteiten voor de jeugd met als doel een bijdrage te leveren aan educatieve, sociale en geestelijke vorming en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de jeugd.
  • Het bijdragen aan de verhoging van de geestelijke, sociale, morele normen en waarden en respect in onze samenleving.